Mobile development

De wereld binnen handbereik. Letterlijk.

Waarom mobiel?

Het consumentengedrag verandert met de dag. Vanzelfsprekend heeft de traditionele retail hier het meest mee te maken. Dankzij de komst van e-commerce en mobiel internet op de smartphone is het consumentengedrag complexer geworden en moeilijker dan ooit te meten. Laat staan beïnvloeden.

Daarom is het van groot belang dat de klassieke winkelier op deze nieuwe ontwikkelingen inspringt. Of met creatieve ideeën komt waardoor consumenten nog de moeite nemen de fysieke winkel te bezoeken en nog belangrijker, een aankoop doen.

Hetzelfde geldt voor de horeca. Met de komst van bekende Social Media kanalen is een nieuwe benadering ontstaan van "adverteren". Dit is in combinatie met mobiel internetgebruik een enorme kans voor het vullen van stoelen.

Onder mobile development valt:

  • Ontwikkelen van responsive websites
  • Ontwikkelen van mobiele apps
  •  

Wat is responsive?

U zult deze term inmiddels een aantal keer zijn tegengekomen. Responsive is niets anders dan het automatisch 'schaalbaar' maken van websites voor de juiste weergave op verschillende schermformaten. En dan met name voor kleine beeldschermen als bijvoorbeeld die van smartphones. We hebben tegenwoordig letterlijk de wereld binnen handbereik.

APPS

Bij de ontwikkeling van apps komt veel kijken. Er zijn verschillende apparaten met elk hun eigen besturingssysteem. Ook zijn er diverse soorten apps, van hele complexe tot zeer eenvoudige. Echter is een app in theorie niets anders dan software op een PC. Relatief nieuw is natuurlijk het aanraken van het beeldscherm. We zijn van clicks naar swipes gegaan. En van pixels naar ongekend hoge resolutie.
De technologie gaat momenteel razendsnel. Zonder dat wij het merken betreedt steeds nieuwere technologie onze leefruimte. Zelfs ministers waarschuwen ons al voor de ver-robotisering van ons leven.

VOORBEELDEN VAN RESPONSIVE WEBSITES